Klopjacht op Twente-fans in Zweden: 'Blijf in je hotel en ga zo snel mogelijk naar huis'
i

ANP

Klopjacht op Twente-fans in Zweden: 'Blijf in je hotel en ga zo snel mogelijk naar huis'

Yvo van Dorst • 20:45, 02-08-2023 / Laatste Update: 23:13, 11-12-2023

Minimaal 2 FC Twente-supporters zijn woensdag het slachtoffer geworden van een aanval van een Zweedse groep mannen in Stockholm. De Tukkers waren in de hoofdstad, ondanks het feit dat FC Twente geen uitkaarten wilde uitgeven. De fans waarschuwen elkaar om in het hotel te blijven.

FC Twente-fans dachten veilig te zijn in Zweden, totdat woensdagmiddag de eerste berichten van de aanvallen binnenkwamen. Er gingen beelden rond van de aanval op een fan. Daarop is te zien hoe hij in een winkelstraat, vanuit het niets, door meerdere mannen vastgepakt, geslagen en geschopt wordt.

Waarschuwingen

Fans die in de stad zijn adviseren elkaar om naar hun hotel te gaan en zich daar schuil te houden. Ook krijgen de supporters het advies om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Onduidelijk is nog hoe vaak er aanvallen zijn geweest, bij de Zweedse politie is pas 1 geval bekend.

Ware organisatie

De supporters van Twente spreken van ‘een klopjacht’, van Zweedse mannen met knuppels en steekwapens. Ze zijn uit op vergelding na de rellen in Enschede. Naar verluidt lopen er zogeheten spotters in de stad; die kijken en luisteren of mensen Nederlands spreken, om vervolgens hun locatie door te geven aan hooligans. Met scooters, auto’s en motoren rijden zij vervolgens pijlsnel naar die plek, om Nederlanders aan te vallen.