Klopp hoopt met Liverpool nu wel van Emery's Villarreal te winnen: 'Dit is een gigantische wedstrijd'
i

Getty Images

Klopp hoopt met Liverpool nu wel van Emery's Villarreal te winnen: 'Dit is een gigantische wedstrijd'

Eimert Pruis • 20:01, 26-04-2022 / Laatste Update: 04:12, 12-12-2023

Jürgen Klopp heeft als trainer in Europees verband 1 keer tegen een team van topcoach Unai Emery gespeeld. In 2016 verloor Klopp met Liverpool de Europa League-finale van Sevilla, dat toen gecoacht werd door Emery. Woensdag staan ze weer tegenover elkaar bij de 1e wedstrijd van de halve finale van de Champions League tussen Liverpool en Villarreal.

Roberto Firmino kan waarschijnlijk dan nog niet meedoen. Klopp verwacht niet dat de aanvaller de wedstrijd gaat halen. Firmino heeft een voetblessure die hem al 2 wedstrijden aan de kant houdt.

Verder fitte Liverpoolselectie

Verder heeft Klopp geen nieuwe blessuregevallen en dus kan Liverpool met een nagenoeg fitte selectie beginnen aan de wedstrijd tegen Villarreal.

'Gigantische wedstrijd'

Liverpool won het toernooi onder Klopp in 2019, maar de Duitse coach blijft het bijzonder vinden om in de halve finale te staan: "Het is een gigantische wedstrijd. We moeten ervan genieten en koesteren dat we zo ver zijn gekomen."

'Geen onderschatting'

Klopp verwacht dat het een moeilijke wedstrijd wordt. "Misschien heeft Villarreal tegen Juventus en Bayern het voordeel gehad dat ze nog onderschat werden, maar dat zal ons zeker niet gebeuren." Klopp heeft ook veel respect voor Unai Emery, de coach van de tegenstander, en de manier waarop hij zijn team laat spelen. Volgens Klopp is Emery een coach van "wereldklasse" en is het spel van Villarreal "indrukwekkend".