Klopp verbaast zich over reacties na overlijden moeder: 'Niemand hoeft zich zorgen te maken om mij'
i

AP

Klopp verbaast zich over reacties na overlijden moeder: 'Niemand hoeft zich zorgen te maken om mij'

Brian Vesseur • 18:05, 15-02-2021 / Laatste Update: 09:28, 05-01-2024

Jürgen Klopp kon niet bij de uitvaart van zijn moeder Elisabeth zijn, afgelopen weekend. Ondertussen ging het niet zo lekker met zijn ploeg Liverpool, waardoor er meteen werd gespeculeerd of beide zaken met elkaar te maken hebben. Daar wil Klopp niks van weten.

"Ik heb geen pauze nodig", zegt hij in de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tegen RB Leipzig. "Privé was het een moeilijke tijd, maar ik ben 53 jaar en al 20 jaar actief als coach. Ik kan voetbal en privé goed van elkaar scheiden en kan het voetbalgedeelte ook uitzetten als dat nodig is, dat heb ik wel geleerd."

"Niemand hoeft zich om mij zorgen te maken. Ik ben vol energie en strijdbaar als altijd. We komen er wel uit, samen met de spelers en de rest van de staf. Bedankt voor alle steun de afgelopen dagen, maar niemand hoeft zich zorgen om mij te maken", sprak hij duidelijk. 

Aankomend programma

In de 8e finales van de Champions League speelt de winnaar van 2019 de uitwedstrijd bij RB Leipzig, die (ook vanwege reisrestricties) in de Puskás Aréna in Boedapest wordt gespeeld. En komende zaterdag wacht weer de Merseyside-derby tegen buurman Everton, dat bij winst op Anfield op gelijke hoogte met Liverpool komt. Liverpool staat nu op 40 punten na 24 competitieduels, liefst 30 punten minder dan vorig seizoen na zoveel wedstrijden.