Klopp ziet opvallende vergelijking tussen Cristiano Ronaldo en zijn Liverpool
i

Getty

Klopp ziet opvallende vergelijking tussen Cristiano Ronaldo en zijn Liverpool

Jeroen Rooseboom • 19:16, 03-10-2022 / Laatste Update: 09:38, 12-12-2023

Liverpool draait nog niet erg lekker dit seizoen. Afgelopen zaterdag speelden The Reds met 3-3-gelijk tegen Brighton en daardoor staat het team van Virgil van Dijk op de 9e plaats. Trainer Jürgen Klopp zag op de persconferentie op maandag een opvallende vergelijking tussen zijn team en Cristiano Ronaldo van Manchester United.

Liverpool heeft dit seizoen pas 3 wedstrijden gewonnen en zit in een behoorlijke vormcrisis. Klopp vergeleek het gebrek aan vertrouwen in zijn ploeg met dat van Ronaldo. Hij kreeg zijn vorm ook maar niet te pakken en belandde uiteindelijk op de bank. "Denk je dat het zelfvertrouwen van Ronaldo nu op zijn hoogst is? Dit gebeurt iedereen wel eens. Hetzelfde gold voor Lionel Messi vorig jaar bij Paris Saint-Germain."

Lees ook: Schreuder en Berghuis voor duel met Napoli: ‘Niet allesbeslissend, maar wel belangrijk’

Alles komt goed

"Je moet een stap in de juiste richting zetten en als je er klaar voor bent... Komt je vertrouwen weer terug", ging de 55-jarige oefenmeester verder. "We moeten een beetje geduld hebben en de juiste dingen blijven doen. Dan komt alles goed."

Klopp speelt dinsdagavond in de Champions League met Liverpool op Anfield tegen Rangers FC. De wedstrijd begint om 21.00 uur.