Knappe zege TOP de prullenbak in: Ossenaren gebruikten geschorste speler tegen Jong AZ
i

Pro Shots

Knappe zege TOP de prullenbak in: Ossenaren gebruikten geschorste speler tegen Jong AZ

Bart van der Wijst • 17:22, 21-11-2022 / Laatste Update: 02:09, 12-12-2023

TOP Oss raakt (voorlopig?) 3 punten kwijt. De Ossenaren gebruikten bij de 2-1-overwinning tegen Jong AZ op 11 november een speler die geschorst was. Aanvaller Toshio Lake liep een week eerder tegen zijn 5e gele kaart aan en was dus geschorst.

Na de zege kwam TOP erachter dat de administratie niet op orde was. "De club kan dan ook niet anders dan zowel tegenstander AZ als onze eigen supporters, sponsoren en vrijwilligers haar excuses aanbieden", schrijft de club in een verklaring.

Op zoek naar nieuwe datum

Jong AZ mocht de beslissing nemen of het duel zou worden overgespeeld, dat wilden ze graag. Dus is de KNVB nu met beide clubs op zoek naar een nieuwe datum. De Keuken Kampioen Divisie ligt tot 11 december stil.

Een gele kaart van Lake vorig seizoen als MVV'er uitgerekend tégen TOP Oss werd niet meegenomen in het systeem van de club. Daardoor werd de aanvaller, die ook nog een aandeel had in de openingstreffer opgesteld. Dat is natuurlijk tegen de regels en dus wordt de wedstrijd overgespeeld.

Doordat Oss (misschien voor even) de 3 punten in moet leveren, zakt het naar de 19e plek in de KKD met 13 punten uit 16 wedstrijden.