KNVB duidelijk: kampioenspot Feyenoord OOK staken bij vreugdebier op het veld

Trevor Wagener • 15:00, 10-05-2023 / Laatste Update: 03:23, 12-12-2023

Feyenoord heeft in de voorbereiding naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, zondagmiddag in de Kuip, navraag gedaan bij de KNVB over hoe streng de nieuwe regelgeving wordt gehanteerd bij een mogelijk kampioensduel. En... streng, luidde het antwoord.

De Rotterdammers kregen vragen van supporters over de palen en netten die sinds enkele weken rond het veld zijn opgehangen. Dit om te voorkomen dat er dingen op het veld kunnen worden gegooid.

Lees ook: Waarom duiken fans van Feyenoord na het kampioenschap de Hofpleinfontein in?

Vreugdebier in De Kuip

Omdat Feyenoord waarschijnlijk kampioen wordt, zou de club deze wedstrijd de netten het liefste deels of volledig weghalen, maar het wilde dan wel de zekerheid dat bij eventueel 'vreugdebier' op het veld niet net zo streng wordt opgetreden als de laatste weken bij duels in het Nederlandse betaalde voetbal.

De KNVB was daar duidelijk over: ook als Feyenoord op titelkoers ligt zondag en er supporters zijn die uit vreugde, na bijvoorbeeld een goal, bier de lucht in gooien en bewust of onbewust op het veld laten landen zal de arbitrage de aangescherpte regels hanteren.

Voorzorg

Feyenoord heeft daarop besloten de netten rond het hele veld te laten hangen. Dit om een anticlimax – denk dan bijvoorbeeld aan een op dinsdag uit te spelen kampioenswedstrijd zonder publiek - te voorkomen.