KNVB: 'Gözübüyük had geen strafschop moeten geven, VAR moest daarna ingrijpen'
i

Pro Shots

KNVB: 'Gözübüyük had geen strafschop moeten geven, VAR moest daarna ingrijpen'

Bart van der Wijst • 18:36, 09-05-2022 / Laatste Update: 01:11, 08-01-2024

Er is al een hoop gezegd en geschreven over het penaltyincident bij de topper tussen Feyenoord en PSV. In de laatste minuut kregen de Rotterdammers een goedkope penalty van scheidsrechter Serdar Gözübüyük na hands van Mauro Junior. Gözübüyük weigerde na afloop voor de camera te verschijnen voor uitleg, een dag later kwam er wel een korte reactie vanuit Zeist.

"Binnen de KNVB hebben we de strafschopsituatie van gisteren geëvalueerd en we zijn van mening dat dit geen stafschop had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen", laat een woordvoerder aan het Eindhovens Dagblad weten.

"Wij vinden dit ontzettend vervelend. Arbitrage blijft mensenwerk en beslissingen worden onder grote druk genomen. Sinds de komst van de VAR wordt het aantal fouten minder. Helemaal uitsluiten lukt niet. Niemand gaat de wedstrijd in om fouten te maken."

Titel uit zicht?

Nadat Gözübüyük de bal op de stip had gelegd werd er verwacht dat VAR Pol van Boekel in zou grijpen, maar hij liet de penalty staan. Hierdoor kon Feyenoord in de slotseconde 2-2 maken. Bij PSV voelden ze zich zwaar genaaid, ook omdat ze door het gelijkspel bijna geen kans meer maken op de landstitel. Het gat is nu 4 punten en dat was zonder de penalty 2 geweest.