KNVB heeft besloten: Klassieker wordt woensdag afgemaakt onder speciale voorwaarden
i

Pro Shots

KNVB heeft besloten: Klassieker wordt woensdag afgemaakt onder speciale voorwaarden

Yvo van Dorst • 17:53, 25-09-2023 / Laatste Update: 05:36, 12-12-2023

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag om 14.00 uur uitgespeeld. Dat meldt de KNVB na een dag van overleg tussen beide partijen. Dit doen de teams wel in een lege Johan Cruijff Arena.

Dat is het besluit van de KNVB na een lange dag van overleg. Daarin stonden Ajax en Feyenoord lijnrecht tegenover elkaar. De Rotterdammers wilden de 0-3 stand geldig laten houden en de wedstrijd niet meer uitspelen. Ajax wilde de wedstrijd hoe dan ook afmaken en wilde daar een datum voor zoeken. 27 september is nu dus die datum geworden.

Competitievervalsing

Deze uitspraak houdt in dat Feyenoord niet zijn zin heeft gekregen. De Rotterdammers vonden dat zij het recht hadden op de 0-3-overwinnning. Trainer Arne Slot sprak zelfs over competitievervalsing na afloop van de staking. Die staking kwam er nadat de Ajax-fans meerdere malen vuurwerk op het veld gooiden. Achteraf leek dit naar alle waarschijnlijkheid een vooropgezet plan te zijn.

Ajax tegen Volendam

Ajax had al een andere pot op de agenda staan voor woensdag 27 september: de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam (21.00). Voor dat duel moet nu weer een andere datum worden gevonden.