KNVB legt aangescherpte regels nogmaals uit na verwarring: 'Vreugdebier is niet toegestaan'
i

Pro Shots

KNVB legt aangescherpte regels nogmaals uit na verwarring: 'Vreugdebier is niet toegestaan'

Yvo van Dorst • 19:44, 17-04-2023 / Laatste Update: 21:16, 11-12-2023

De KNVB heeft nogmaals uitleg gegeven over de aangescherpte regels rond het gedrag van de fans. Tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente werd er namelijk 2 keer een extra bal op het veld gegooid, maar de scheidsrechter besloot het duel niet te staken. Terwijl dat volgens de regels wel moet als er iets op het veld wordt gegooid.

"De nieuwe, aangescherpte maatregelen zijn ingesteld om de veiligheid van de spelers te waarborgen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen het Algemeen Dagblad. "Vuurwerk, bekers bier, aanstekers, etcetera zijn voorwerpen die niet op het veld thuishoren en die de veiligheid van de spelers in gevaar kunnen brengen. In tegenstelling tot deze voorwerpen hoort een bal bij het spel en op het veld."

Excelsior

Volgens de KNVB had vrijdag het duel tussen Excelsior en Go Ahead Eagles (2-1) eigenlijk wél stilgelegd moeten worden. Toeschouwers vierden een doelpunt door bekers bier in de lucht te gooien. Daarbij belandde ook een beker op het veld. "Wedstrijden worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid ongeacht de reden daarvoor. Vreugdebier is dus ook niet toegestaan", aldus de KNVB.