KNVB maakt inwoners Zeist woest: bond wil duizenden bomen kappen voor nieuwe velden

Joris Kaper • 19:16, 09-11-2022 / Laatste Update: 05:22, 12-12-2023

De KNVB heeft zich de woede van een hoop mensen weer eens op de hals gehaald. De voetbalbond wil namelijk bij hun complex in Zeist 3 nieuwe velden en een grote parkeerplaats aanleggen. Daarvoor moeten echter wel duizenden bomen gekapt worden in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug.

Het gaat om 35.000 vierkante meter bos in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug, op de grens van de plaatsen Austerlitz en Zeist. Veel inwoners uit die plaatsen zijn gebruikers van het bos en zijn fel tegen de plannen van de KNVB. Veel omwonenden willen zijn daarom een petitie gestart.

Actiegroep 'KNVB, blijf van ons bos af' heeft de petitie zondag online gezet. Ze hopen de gemeente ermee te overtuigen dat de plannen van de voetbalorganisatie niet mogen doorgaan. De petitie is inmiddels al door meer dan 8.300 mensen ondertekend.

KNVB: 'wij doen aan compensatie'

KNVB-voorzitter Just Spee: "Ik begrijp de bewoners best. Als jij een stuk bos kwijtraakt, is dat niet leuk. Maar we halen een klein stukje bos weg en ergens anders geven we een groot stuk bos terug." De voetbalbond is wil de te kappen bomen te compenseren, maar dan wel ergens anders.

Maar zo werkt dat niet, zegt de provincie Utrecht: "De plannen van de KNVB zijn strijdig met het provinciaal beleid. Als je bomen kapt, moet in de buurt van waar je kapt worden teruggeplant. Dat is niet hoe de KNVB wil compenseren. Het is aan de gemeente Zeist om richting KNVB te reageren", aldus een woordvoerder.

De petitie 'KNVB, blijf van ons bos af bij Austerlitz en Zeist' is hier te vinden.