KNVB, RKC en Ajax zijn nog in overleg over restant wedstrijd: binnen paar dagen duidelijkheid

Pro Shots / Toin Damen

Brian Vesseur • 18:48, 01-10-2023 / Laatste Update: 18:32, 04-01-2024

De KNVB heeft aangegeven dat het zondag nog geen duidelijkheid kan geven over het restant van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax. De clubs zijn nog in overleg over de beste optie. Waarschijnlijk wordt op maandag of later komende week bekendgemaakt wat er gebeurt met de rest van de wedstrijd.

De klok in Waalwijk is gestopt in de 84e minuut, bij een stand van 3-2 voor Ajax. Er zijn eigenlijk 2 opties: of een nieuwe datum vinden voor het restant van de wedstrijd, of deze stand als eindstand opschrijven. De wedstrijd werd zaterdagavond gestaakt omdat RKC-keeper Etienne Vaessen buiten westen was na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey.

Herstel van Vaessen

De 28-jarige goalie kwam op het veld wel weer bij, maar wist niet goed waar hij was. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht. RKC meldde zondag dat zijn herstel de goede kant op gaat, maar dat Vaessen nu rust nodig heeft.