KNVB schorste speler van AZ na gokken op wedstrijden
i

BSR Agency

KNVB schorste speler van AZ na gokken op wedstrijden

admin • 18:42, 14-03-2021 / Laatste Update: 21:20, 04-01-2024

Een AZ-speler is onlangs 3 wedstrijden geschorst (waarvan 1 voorwaardelijk) nadat hij zou hebben gegokt op een aantal Nederlandse voetbalwedstrijden. Dat meldt de NOS. Om wie het gaat maken de club en de KNVB niet bekend, maar duidelijk is wel dat de speler zijn schorsing inmiddels al heeft uitgezeten.

In totaal zou er op 17 wedstrijden zijn gegokt; deze vonden allemaal vorig seizoen plaats. 1 daarvan zou De Graafschap - Jong AZ zijn. Pikant, aangezien de jongen bij de Alkmaarders speelt. Bovendien is het verboden om te gokken op wedstrijden uit je eigen competitie verboden.

Regels

AZ heeft met de speler gepraat, waarna bleek dat hij niet op de hoogte was van deze regels. Reden voor de KNVB om meer voorlichting te gaan geven aan betaald voetbalclubs.

Speculeren

Op Twitter begon meteen het grote gissen. Fredrik Midtsjø werd het vaakst genoemd, aangezien hij niet aanwezig was bij de duels tegen FC Twente en Vitesse. AZ zei toen dat de speler niet fit was - iets wat natuurlijk nog steeds gewoon waar kan zijn.