KNVB wil schuiven met speelschema voor volle stadions bij openingsweekend
i

Getty Images

KNVB wil schuiven met speelschema voor volle stadions bij openingsweekend

Bart van der Wijst • 23:29, 09-07-2021 / Laatste Update: 04:31, 05-01-2024

Ondanks de verscherpte coronamaatregelen hoopt de KNVB bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen op volle stadions. Tot 14 augustus mag maximaal twee derde van de capaciteit worden gebruikt voor zitplaatsen. Feyenoord, PSV en Vitesse hebben daardoor pech bij Europees voetbal.

Go Ahead Eagles en SC Heerenveen trappen het nieuwe seizoen af op 13 augustus en zouden dus volgens de regels niet voor een vol stadion mogen spelen. De KNVB denkt er echter over na om het duel met een dag te verplaatsen, data zei een woordvoerder.

KKD wel pech

Voor de eerste divisie kan geen uitzondering worden gemaakt, zij beginnen een week eerder dan de Eredivisie. "We hebben lang gewacht op de terugkeer naar volle stadions en het is een flinke domper dat we niet meteen volledig met 100 procent publiek kunnen beginnen", aldus de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie.

"Er is door alle clubs geïnvesteerd om de stadions coronaproof te maken. We hebben meegewerkt aan de oplossingsrichting door middel van pilotevents en Fieldlab Evenementen. Supporters en sponsors hebben zich flexibel en loyaal opgesteld. Gezien de oplopende besmettingscijfers begrijpen we de maatregelen, maar hopelijk kunnen we bij gunstige ontwikkelingen van het virus weer snel opschalen naar 100 procent bezetting."