KNVB zit met de handen in het haar: wanneer plannen we die 6 minuten van Vitesse-Sparta?
i

Pro Shots / Paul Meima

KNVB zit met de handen in het haar: wanneer plannen we die 6 minuten van Vitesse-Sparta?

Eimert Pruis • 17:16, 09-03-2022 / Laatste Update: 00:31, 12-12-2023

De KNVB wacht een hels karwei: in het al bomvolle programma tot het einde van het seizoen moeten voor Sparta 2 inhaalduels worden ingepland. Vooral over het restant van de gestaakte clash tussen Vitesse en de Rotterdammers heerst nog veel onzekerheid.

Vanwege storm Eunice die op 18 februari over Nederland raasde, ging er een streep door alle wedstrijden in het betaald voetbal. Naast de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie moest ook voor de degradatiekraker Fortuna Sittard-Sparta een inhaaldatum worden gevonden. Wat dat duel betreft is de KNVB inmiddels nagenoeg akkoord over een nieuwe speeldag, die op korte termijn in de agenda van de clubs zal verschijnen.

2 etmalen tussen wedstrijden

Ook voor de laatste 6 minuten van de gestaakte wedstrijd tussen Vitesse en Sparta dient een nieuwe datum te worden gevonden. Uitgangspunt van de KNVB is om minstens 2 etmalen tussen wedstrijden te laten. "En dat is een flinke puzzel", beaamt manager competitiezaken Jan Bluyssen. "Het is zaak om ook die wedstrijd zo snel mogelijk in te halen, om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen."

Scheefgroei

Scheefgroei op de ranglijst is volgens Bluyssen namelijk zeer onwenselijk. "Dat is echt een knoop in de maag. Het is nadelig voor Sparta en Vitesse, maar ook voor alle andere clubs. De competitie is het meest eerlijk als alle clubs een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld. Daarom heeft het onze voorkeur om zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden."

Wat als Vitesse ver komt in Conference League?

Daarover heerst echter nog onzekerheid. De komende 2 weken zal het restant sowieso niet worden afgemaakt, omdat Vitesse een tweeluik met AS Roma in de Conference League wacht. Als de Arnhemmers erin slagen de kwartfinale te bereiken, moet de focus misschien zelfs richting het einde van de competitie. Bluyssen: "Daarom moeten we ons afvragen of we die wedstrijd al in willen plannen met het risico dat het niet mogelijk is. Daar gaan we ons de komende dagen over buigen."