Koeman heeft vertrouwen: ‘Ik zie mezelf volgend seizoen als coach van Barcelona’
i

Getty Images

Koeman heeft vertrouwen: ‘Ik zie mezelf volgend seizoen als coach van Barcelona’

Bart van der Wijst • 14:46, 25-04-2021 / Laatste Update: 02:10, 08-01-2024

Ronald Koeman verwacht ook volgend seizoen gewoon op de bank te zitten bij Barcelona. De Nederlandse trainer, die vorige week zijn 1e prijs pakte, voelt het vertrouwen van clubpresident Joan Laporta. Dat zei Koeman in aanloop naar de wedstrijd tegen Villarreal.

"De president heeft mij vanaf de eerste dag altijd zijn steun en vertrouwen getoond", sprak Koeman tijdens de persconferentie. "Tot het tegenovergestelde gebeurt, zal ik hetzelfde zeggen. Dus in principe zie ik mezelf als de coach voor komend seizoen. Ik heb ook een contract. Als dat niet het geval is, moeten we praten."

Spannende titelstrijd

Koeman speelt zondagmiddag (16.15 uur) op bezoek bij Villarreal. Bij winst kan Barcelona op gelijke hoogte komen met Real Madrid, dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen Real Betis. Het gat met Atlético Madrid zou bij een zege 1 punt zijn.

"Het wordt een interessante wedstrijd, want Villarreal speelt goed en heeft kwaliteit", aldus Koeman. "Het draait allemaal om winnen, voor ons net als voor de andere teams. Ik denk niet dat er een titelkandidaat is die veel sterker is dan alle andere."

De stand aan kop in La Liga:

1. Atlético Madrid 32-73 (+39)

2. Real Madrid 33-71 (+32)

3. FC Barcelona 31-68 (+46)

4. Sevilla 32-67 (+22)