Kogel door de kerk: Dirk Kuyt is de nieuwe trainer van Beerschot
i

PRO SHOTS / Toon Dompeling

Kogel door de kerk: Dirk Kuyt is de nieuwe trainer van Beerschot

Bart van der Wijst • 18:42, 28-12-2023 / Laatste Update: 18:50, 07-01-2024

Dirk Kuyt is definitief de nieuwe trainer van Beerschot. Donderdag ging het gerucht al dat de oud-international op weg was naar België, later op de dag bevestigde de club het nieuws. Kuyt tekende een contract tot de zomer van 2024 bij de koploper van de Challenger Pro League.

"Ik kan niet wachten om met heel veel energie en zin te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. Ik ben een coach die houdt van aanvallend voetbal met een hoge intensiteit. Wat dat betreft, denk ik dat de club Beerschot ook heel goed bij mij past", aldus Kuyt. "Bloed aan de palen alles geven om een wedstrijd te winnen. Zo’n mens ben ik. Zo was ik in het verleden als voetballer, maar zo ben ik nu ook als trainer."

Vervanger

Kuyt moet bij Beerschot de opeens vertrokken Andreas Wieland doen vergeten. Wieland vertrok naar zijn thuisland Oostenrijk voor een job als hoofdtrainer bij LASK Linz. Wieland liet Beerschot achter als gedeelde nummer 1 van de Challenger Pro League. Het team heeft na 16 speelrondes evenveel punten als Zulte Waregem, namelijk 32. De bovenste 2 teams promoveren naar het hoogste niveau in België.

ADO

Kuyt stond voor het laatst voor de groep bij ADO. Dat werd geen succes. Het was in die tijd rommelig bij de Haagse club en dat had invloed op het veld. Na 5 maanden werd Kuyt buiten getrapt. Dat was zijn eerste echte kennismaking met het trainersvak, daarvoor had hij de beloften van Feyenoord onder zijn hoede.