Komt het EK met Jong Oranje in gevaar voor Jurriën Timber?
i

Getty Images

Komt het EK met Jong Oranje in gevaar voor Jurriën Timber?

Bart van der Wijst • 19:48, 15-03-2021 / Laatste Update: 02:27, 06-01-2024

Het is nog niet zeker of Jurriën Timber samen met Jong Oranje afreist naar Hongarije voor het EK later deze maand. De verdediger van Ajax, die op meerdere posities inzetbaar is, is namelijk ziek. Toch heeft bondscoach Erwin van de Looi genoeg hoop dat Timber op tijd hersteld is.

"Hij is het enige twijfelgeval", vertelt Van de Looi tegenover het Algemeen Dagblad. "Wij hebben de verwachting dat hij klaar kan zijn voor het EK. Mocht dat tegenvallen of anders zijn, dan hebben wij deze week nog de mogelijkheid om een vervanger op te roepen."

Geertruida of Rensch

Mocht Timber daadwerkelijk niet meegaan naar Hongarije, staan er genoeg potentiële opvolgers klaar. Lutsharel Geertruida van Feyenoord en Devyne Rensch, Timbers ploeggenoot bij Ajax, vielen af bij de definitieve selectie.

Met PSV'er Jordan Teze heeft Van de Looi ook nog iemand in zijn selectie die als rechter centrale verdediger en rechtsback kan spelen. Deyovaisio Zeefuik was tijdens de EK-kwalificatie vaak de rechter verdediger voor Jong Oranje. "En ik kan moeilijk6 rechtsbacks meenemen. Dat gaat niet werken", legde Van de Looi de absentie van vooral Geertruida uit.

Timber ontbrak afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (2-0 winst) ook vanwege ziekte.