Koopmeiners en De Roon winnen met Atalanta met grote cijfers van Spezia zonder Zoet

EPA

Eimert Pruis • 18:13, 20-11-2021 / Laatste Update: 18:08, 07-01-2024

Atalanta Bergamo heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen laagvlieger Spezia. De ploeg met Marten de Roon en Teun Koopmeiners boekte een comfortabele zege op de nummer 16 van de Serie A, waar doelman Jeroen Zoet op de bank bleef: 5-2.

Atalanta moest meteen in de achtervolging. Na een gele kaart voor Teun Koopmeiners opende M’Bala Nzola de score met zijn 1e treffer van het seizoen. De thuisploeg zette een versnelling in en kwam een aantal minuten later al langszij via Mario Pasalic: 1-1.

Vlak voor rust sloeg Atalanta 2 keer toe. Duvan Zapata zorgde met een rake strafschop voor de voorsprong. 3 minuten later maakte Pasalic zijn tweede van de middag: 3-1.

Luis Muriel beslist het duel

In de 2e helft hoefde Atalanta, nummer 4 in de Serie A, niet te vrezen voor Spezia. Mocht de laagvlieger nog enige hoop hebben op een stunt, dan hielp Luis Muriel de bezoekers uit hun droom. Op aangeven van smaakmaker Pasalic maakt de Colombiaan de 4-1. Daar bleef het niet bij. Ook Ruslan Malinovskyi pikte een doelpunt mee, maar Nzola bepaalde in blessuretijd de eindstand en redde de eer voor Spezia: 5-2.

Marten de Roon en Teun Koopmeiners (na een uur gewisseld) vertolkten geen hoofdrol bij de thuisploeg. Jeroen Zoet bleef bij Spezia op de bank.