🎥 | Koploper AC Milan in Serie A niet voorbij hekkensluiter Salernitana

Sjors Tanis • 23:39, 19-02-2022 / Laatste Update: 00:37, 12-12-2023

AC Milan heeft in de Serie niet kunnen winnen op bezoek bij hekkensluiter Salernitana. De koploper kwam niet verder dan 2-2. Sterker nog: invaller Ante Rebic voorkwam in de 77e minuut een nederlaag.

Check de gelijkmaker van Rebic hierboven!

Van voorsprong naar achterstand

AC Milan kwam tegen Salernitana al na 5 minuten op voorsprong via Junior Messias. In de 29e minuut maakte Federico Bonazzoli de gelijkmaker. Milan Djuric zette de thuisploeg in de 72e minuut op voorsprong, tot grote vreugde van het thuispubliek. Zo'n 5 minuten later redde Rebic toch een punt voor AC Milan.

Stand op ranglijst

AC Milan heeft nu 56 punten na 26 wedstrijden in de Serie A. Inter heeft 2 punten minder, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Napoli staat 3e, met 53 punten na 25 duels.

Salernitana blijft 20e en hekkensluiter. De club van Franck Ribéry, die tegen AC Milan geblesseerd uitviel, heeft 14 punten na 24 wedstrijden. Nummer 19 Genoa heeft een punt, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. De 3 laagst geklasseerde clubs degraderen na het seizoen naar de Serie B.

Rood Mourinho bij Roma

AS Roma-trainer José Mourinho deed zijn bijnaam 'The Special One' weer eens eer aan. De Portugees kreeg in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona een rode kaart. Roma pakte een punt: 2-2. Invallers Cristian Volpato (65e minuut) en Edoardo Bove (84e minuut) scoorden. In de 1e helft waren Antonin Barak en Adrien Tameze trefzeker voor Hellas Verona.

Rick Karsdorp speelde de hele wedstrijd bij AS Roma en kreeg in de 69e minuut een gele kaart. AS Roma strijdt in de Serie A nog volop om een ticket voor Europees voetbal.