Koploper Chelsea verspeelt punten, Tim Krul wint met Norwich City voor het eerst

Eimert Pruis • 18:56, 06-11-2021 / Laatste Update: 23:40, 04-01-2024

Chelsea heeft in de Premier League punten verspeeld. De ploeg van coach Thomas Tuchel kwam thuis tegen Burnley niet verder dan 1-1. Tim Krul won wel met zijn Norwich City. De 1-2 bij Brentford betekende de 1e zege dit seizoen.

Chelsea speelde zonder Hakim Ziyech, die kreeg rust. Toch kwamen de Blues in de 1e helft op voorsprong. De als spits gebruikte aanvallende middenvelder Kai Havertz was de doelpuntenmaker. Er leek geen wolkje aan de lucht te zijn voor Chelsea. Maar Burnley is wel vaker een sluwe tegenstander gebleken. Ze schoten maar een paar keer richting doel, maar 1 daarvan was wel raak.

10 minuten voor tijd scoorde Matej Vydra en dus moest Chelsea weer volle bak gaan. En deze keer slaagden de Londenaren daar niet in.

Chelsea bovenaan, Norwich klimt een plaatsje

Toch staat Chelsea na 11 speelronden bovenaan in de Premier LEague. Met 26 punten heeft het 3 punten voorsprong op Manchester City, dat Manchester United op Old Trafford vernederde.

Burnley en Norwich City staan onderin. Burnley op 8 punten en Norwich dankzij de 1e overwinning op 5 punten. Newcastle United heeft pas 4 punten en staat laatste.