Heracles geeft 2-0-voorsprong weg en verliest bij Almere City

Jeroen Rooseboom • 00:06, 29-10-2022 / Laatste Update: 04:12, 12-12-2023

Heracles heeft vrijdagavond een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven op bezoek bij Almere City. De ploeg uit Almelo stond bij rust met 2-0 voor, maar na rust stortte de ploeg van trainer John Lammers volledig in.

In de 1e helft domineerden de Heraclieden de wedstrijd. Via goals van Samuel Armenteros en Emil Hansson leken ze een flinke tik uit te kunnen delen aan achtervolger PEC Zwolle, dat in eigen huis verloor van MVV. Maar binnen 5 minuten na de thee draaide Almere de wedstrijd compleet om.

In de 49e minuut stond het alweer 2-2 door snelle doelpunten van Stije Resink en Ilias Alhaft.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan zette Joey Jacobs de Almeerders op een 3-2-voorsprong. Daarna was Heracles het volledig kwijt en kreeg Mateo Les ook nog een rode kaart. Toch staan de Almeloërs nog steeds bovenaan, maar MVV nadert ze tot op 1 punt en is de nieuwe nummer 2.