Koude oorlog voor El Clásico: 'Barca-voorzitter Laporta wil niet lunchen met Real-president Pérez'
i

Europa Press Sport

Koude oorlog voor El Clásico: 'Barca-voorzitter Laporta wil niet lunchen met Real-president Pérez'

Noah Hoogenboezem • 15:46, 14-03-2023 / Laatste Update: 06:10, 08-01-2024

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft er weinig trek in om zondag gezellig te tafelen met Real-voorzitter Florentino Pérez. Volgens het Catalaanse TV3 wil Laporta de traditionele lunch met Pérez voor El Clásico afzeggen, omdat Real Madrid mee wil werken aan de rechtszaak over het mogelijk omkopen van een voormalig scheidsrechtersbaas door Barcelona.

Zondag stuurde Real Madrid een officieel statement naar buiten over het onderzoek. De Madrileense club gaf daarin aan dat het mee zal werken als de rechter andere benadeelde clubs wil spreken. Dat is slecht gevallen bij de aartsrivaal en Laporta zou volgens TV3 daarom niet willen lunchen met de Real-voorzitter voor de wedstrijd van aanstaande zondag.

Voorgangers van Laporta aangeklaagd

De zaak draait om betalingen van de club aan voormalig scheidsrechtersbaas Jose Maria Enriquez Negreira. Negreira zou meer dan 6,5 miljoen euro hebben gehad tussen 2001 en 2018. Laporta was tijdens deze periode ook al voorzitter, maar is in tegenstelling tot zijn voorgangers Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu niet aangeklaagd voor omkoping.

El Clásico te zien bij Ziggo Sport

De wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid is zondag om 21.00 uur te zien bij Ziggo Sport. Koploper Barcelona staat 9 punten voor op nummer 2 Real Madrid. Eerder dit seizoen won Real thuis met 3-1.