Bekerstunt in Werkendam: Kozakken Boys schakelt Vitesse na penalty's uit

Bart van der Wijst • 00:52, 20-10-2022 / Laatste Update: 18:24, 08-01-2024

Feest in Werkendam, want de plaatselijke trots Kozakken Boys is door in het bekertoernooi! Op eigen veld werd eredivisionist Vitesse uitgeschakeld na penalty's: 5-4.

Check hier alle bekeruitslagen

De glimlach was afgelopen weekend terug bij het kwakkelende Vitesse na een dikke zege op SC Cambuur (3-0), maar woensdag verdween die alweer snel. Phillip Cocu stuurde een sterke ploeg het veld in, maar verloor.

Wereldgoals

Het aanwezige publiek in Werkendam werd getrakteerd op een heerlijk avondje bekervoetbal, al zullen de fans van Vitesse daar waarschijnlijk anders over denken. Bartosz Białek opende met een bekeken schot de score. Maar de goal van de Pool werd weggepoetst door een nóg mooiere. Lars Hutten (oud-Fortuna) jankte een vrije trap tegen de touwen.

Een andere Pool, Kacper Kozłowski, zette Vitesse in de 2e helft weer op voorsprong. Toch liet Kozakken Boys zich niet zomaar verslaan. Een volgepakt Sportpark De Zwaaier zag hoe Lowie van Zundert er een verlening uitsleepte door 10 minuten voor tijd te scoren.

Penalty's

In die 30 minuten extra tijd wist de Eredivisionist geen goal te forceren, dus moesten penalty's beslissing geven. Een loterij. Daarin was Kozakken Boys de sterkte, Meulesteen miste de 4e penalty namens Vitesse. Oud-Feyenoorder Kaj Ramsteijn schoot zijn ploeg naar de gigantische bekerstunt.