🎥 | Krankzinnig... Algerije in 119e minuut virtueel naar WK, maar Kameroen wint alsnog

Bart van der Wijst • 02:23, 30-03-2022 / Laatste Update: 10:17, 12-12-2023

Gekker ga je de WK-kwalificatieduels niet krijgen. Algerije stond op het randje van het WK na een rake kopbal van RKC'er Ahmed Touba, die de grote held leek te worden, maar Kameroen ging alsnog naar Qatar na een goal diep in de blessuretijd van de verlenging.

In de 119e minuut explodeerde het stadion nadat Touba als een vogeltje zo vrij de 1-1 (in Kameroen werd het 0-1 voor Algerije) binnen kopte. Maar een paar minuten later vlogen de stoeltjes door het stadion, niet van vreugde maar door woede.

Dying seconds

In de absolute slotfase kreeg Kameroen nog een allerlaatste vrije trap. Doelman André Onana ging ook mee naar voren en uiteindelijk viel de de bal voor de voeten Karl Toko Ekambi. De spits van Olympique Lyon dompelde heel Algerije in rauw en bij het clubje meegereisde fans uit Kameroen was het groot feest.

Doordat de uitdoelpuntenregel in Afrika nog ouderwets is, gaat Kameroen uiteindelijk door.