🎥 | Krankzinnig! Esmee Brugts maakt in 8 minuten hattrick voor FC Barcelona

Pim Huberts • 20:48, 09-12-2023 / Laatste Update: 11:15, 05-01-2024

Oranje-international Esmee Brugts heeft misschien wel een van de bijzonderste hattricks ooit gemaakt. De 20-jarige aanwinst van FC Barcelona maakte binnen 8 minuten 3 goals. Het waren de eerste doelpunten voor Brugts in het shirt van FC Barcelona.

Nadat Caroline Hansen pas in de 57e minuut 1-0 maakte tegen SD Eibar, ging het snel. Een minuutje later vond Brugts voor het eerst het net. Na minder dan 10 minuten was de score veranderd van 0-0 naar 4-0. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Ariana Arias later in de wedstrijd 5-0.

FC Barcelona

Brugts vertrok afgelopen zomer van PSV naar FC Barcelona. Hier tekende ze een 4-jarig contract. Voor het Nederlands elftal maakte ze al 8 doelpunten.

Doelpuntenregen

FC Barcelona is de onbetwiste nummer 1 in de Liga F. Ze verloren nog geen wedstrijd. Grote overwinningen zijn dan ook geen zeldzaamheid. Eerder dit seizoen werd er al met 8-0 gewonnen van Sevilla en 6-0 van Valencia.