Krankzinnige pot in Kopenhagen: Manchester United diep in de problemen na spectaculaire nederlaag

Noah Hoogenboezem • 00:14, 09-11-2023 / Laatste Update: 12:53, 08-01-2024

Kopenhagen heeft in een bizarre wedstrijd Manchester United met 4-3 verslagen. De ploeg van Erik ten Hag stond na een half uur op een 2-0-voorsprong, maar na een rode kaart voor Marcus Rashford gaf United het helemaal weg. Overwinteren in de Champions League wordt een heel moeilijk verhaal voor Ten Hag.

Rasmus Hojlund scoorde tegen zijn oude ploeg 2 keer en hij kreeg zelfs een paar kansen op de hattrick. Rashford kreeg vlak voor rust rood en ineens was alles anders: Kopenhagen scoorde de 1-2 en kreeg even later ook nog een penalty. Diogo Goncalves schoot die achter André Onana en dus was het gelijk bij de rust.

Comeback

Een zware tweede helft kwam er voor Manchester United, maar 25 minuten voor tijd kon Ten Hag toch juichen. Zijn ploeg kreeg een strafschop en Bruno Fernandes schoot United weer op voorsprong. Kopenhagen draaide het in de laatste 10 minuten toch weer helemaal om: Lukas Lerager maakte de 3-3 en de 17-jarige Roony Bardghji maakte vlak voor tijd de winnende.

Uitschakeling

Manchester United staat nu laatste in de poule en heeft nog 2 zware wedstrijden te gaan. De ploeg van Ten Hag speelt nog uit tegen Galatasaray en thuis tegen Bayern München. Bij een nederlaag in Istanbul is United uitgeschakeld in de Champions League.