Kroegbaas snapt er niks van: Feyenoord-café moet tijdelijk de deuren sluiten van burgemeester
i

Google Maps

Kroegbaas snapt er niks van: Feyenoord-café moet tijdelijk de deuren sluiten van burgemeester

Brian Vesseur • 16:28, 05-05-2021 / Laatste Update: 15:32, 07-01-2024

"Eerst vernielt een dwaas m'n zaak, en nu moet ik ook nog dicht. Wat kan ik hier nou aan doen?" De woorden van Willem Bollaart zijn raak. Nadat hij dinsdagnacht de 1e klap te verwerken kreeg, volgt er woensdag een nieuwe klap: de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb sluit tijdelijk de deuren van Feyenoord-café 't Haantje.

Er is volgens een woordvoerder van de burgemeester sprake van 'spoedsluiting'. Er moet onderzocht worden wat er precies is gebeurd en wie het heeft gedaan. Momenteel is bekend dat er een vuurwerkbom is afgegaan, die 4/5 grote ramen én de ingang heeft beschadigd.

De politie houdt rekening met de wedstrijd van aankomende zondag: Feyenoord - Ajax. Bollaart: "Dat zei de politie ook al. Ik kan het me niet voorstellen. Maar ja, iets anders kan ik me óók niet voorstellen. Het is gewoon vreselijk."

Stamcafé van Ernst Happel

‘t Haantje is al decennialang een legendarisch Feyenoord-café, en was ooit de stamkroeg van trainer Ernst Happel. Nog altijd kijken veel fans er de uitwedstrijden van Feyenoord, en verzamelen ze zich er voor thuiswedstrijden om daarna naar het stadion te gaan. 't Haantje staat in Rotterdam-Zuid bekend als een gezellig en gemoedelijk eetcafé.