Kromme verhoudingen met fans in Eredivisie: mazzel voor Ajax en Feyenoord, AZ heeft pech
i

Getty Images

Kromme verhoudingen met fans in Eredivisie: mazzel voor Ajax en Feyenoord, AZ heeft pech

Bart van der Wijst • 17:19, 25-04-2021 / Laatste Update: 00:35, 08-01-2024

Eindelijk is er weer publiek bij Eredivisiewedstrijden. Na een leegte van bijna 7 maanden mogen fans dit weekeinde weer naar de stadions. Het Noordhollands Dagblad kwam tot een opvallende conclusie: Ajax en Feyenoord hebben dit seizoen veel geluk gehad met supporters, AZ helemaal niet.

Aan het begin van het seizoen waren er ook nog fans welkom, maar dat veranderde allemaal nadat we in een strengere lockdown kwamen. Onlangs besloot het kabinet om tijdens speelronde 30 weer met publiek te spelen, al is het nog niet duidelijk of er ook na dit weekeinde fans naar het stadion mogen.

Mazzel en pech

Fans van Ajax, FC Emmen, Feyenoord, Heerenveen en FC Twente hebben dit seizoen geluk gehad. Zij mochten al 3 keer naar het stadion, terwijl andere clubs juist veel pech hebben. AZ, FC Groningen, RKC, FC Utrecht, Vitesse en VVV speelden slechts 1 wedstrijd voor eigen publiek.

Er zijn na vandaag nog 4 speelrondes te gaan in de Eredivisie. Bij de Tweede Kamer ligt een wetsvoorstel die ervoor zorgt dat mensen met negatieve coronatest weer naar sportwedstrijden, concerten en musea kunnen.