KV Oostende deelt update over Dapo Mebude na zwaar auto-ongeluk
i

Getty Images

KV Oostende deelt update over Dapo Mebude na zwaar auto-ongeluk

Eimert Pruis • 18:07, 08-01-2024 / Laatste Update: 09:24, 15-01-2024

KV Oostende heeft een medische update geplaatst over voetballer Dapo Mebude (22), die zondag levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval op de Belgische E40. Mebude knalde met zijn Merdedes op een boom naast de afrit en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij zondag nog succesvol geopereerd.

Oostende schrijft: "Hij ligt wel nog op intensive care waar hij voorlopig nog verdoofd is en wordt beademd. De dokters zijn tevreden over zijn vooruitgang maar het blijft afwachten. Stay strong Dapo!"

Ongeluk

Het ongeval vond rond 09.00 uur plaats op de E40 richting Brussel. Mebude wilde de afrit in Loppem nemen toen hij de controle over het stuur van z'n wagen verloor. De Mercedes slipte, raakte van de weg af en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom.

Verkeersdeskundige onderzoekt omstandigheden ongeval

De brandweer bevrijdde Mebude vrij snel uit z’n benarde positie. De ziekenwagen bracht hem naar het ziekenhuis, waar een spoedoperatie plaatsvond. "Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken", klinkt het.

Oefenwedstrijd Oostende afgelast

Met KV Oostende zou de aanvaller zondag normaal gesproken een oefenwedstrijd spelen tegen FC Knokke. Die ging uiteindelijk niet door. "De oefenwedstrijd tussen Knokke en KVO werd geannuleerd omwille van een auto-ongeluk van speler Dapo Mebude", meldde Oostende via Facebook. "Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar er is nog geen verder nieuws over zijn situatie. Onze gedachten zijn alvast bij Dapo en zijn familie."

Nigeriaanse Schot begon bij Rangers

Dapo Mebude is een aanvaller met Nigeriaanse roots. De Schot kreeg zijn opleiding bij Rangers FC, de Schotse topclub die momenteel getraind wordt door de Belg Philippe Clement. Na een omweg via Engeland kwam hij na de zomer van 2022 bij KV Oostende terecht. Aan de kust tekende Mebude een 4-jarig contract.