Kylian Mbappé baalt van zijn roem: 'Ben mijn spontaniteit verloren, alles is georganiseerd'
i

Getty Images

Kylian Mbappé baalt van zijn roem: 'Ben mijn spontaniteit verloren, alles is georganiseerd'

Marcel Roes • 00:07, 07-01-2024 / Laatste Update: 12:37, 15-01-2024

Kylian Mbappé laat zich weleens kort interviewen, maar de sterspeler van Paris Saint-Germain heeft niet zoveel behoefte aan lange en echt persoonlijke vraaggesprekken. Voor de Franse tv-zender France 2 heeft de aanvaller een uitzondering gemaakt. Het interview wordt woensdag 18 januari uitgezonden.

De zender heeft al een voorproefje laten zien. Een van de vragen die Mbappé kreeg was: "Wanneer is de laatste keer dat jij alleen, te voet een stokbrood bent gaan halen?" De bedoeling achter de vraag is helder: interviewster Elise Lucet wil eten of de superster nog wel een normaal leven kan leiden. En dat kan natuurlijk niet, gezien zijn faam.

Zijn antwoord is: "Oei, dat weet ik zelfs niet meer. Dat zijn van die dingen waarvan ik het als kind niet leuk vond als mijn vader ernaar vroeg, maar waar ik nu veel geld voor zou neertellen."

Spontaniteit

De Frankrijk-international zou kortom weer willen ervaren hoe het is om anoniem over straat te kunnen. Wat zou Mbappé dan allemaal doen, mocht hij zich 48 uur lang onherkenbaar in het openbaar kunnen bewegen? "In ieder geval zou ik die 2 dagen buiten doorbrengen", zegt hij.

"Ik zou dingen doen zonder dat ik daarbij hoef na te denken. Weet je wat het is? Ik ben mijn spontaniteit verloren. ‘Ik wil naar buiten gaan en dat doen', zit er bij mij niet meer in. Alles is georganiseerd."

Eten

Zijn ideale, rustige dag zonder opdringerige fans ziet er zo uit: "Rustig iets gaan eten in een brasserie, op stap gaan met vrienden, rustig feestvieren, de ochtend erna op m'n gemak brunchen op een terrasje. De simpele zaken van het leven."

« J’ai perdu la spontanéité. »

⚽️ De Paris jusqu’au Cameroun, @KMbappe se confie dans #EnvoyéSpécial. Ses engagements associatifs, son quotidien, ses projets mais aussi… ce qui lui manque le plus.

Une interview exceptionnelle à découvrir le 18 janvier prochain! pic.twitter.com/mFiM8ODPia

— Elise Lucet (@EliseLucet) January 5, 2024