Kylian Mbappé lijkt fit voor return tegen Real Madrid: ‘Het gaat goed met hem’
i

Getty Images

Kylian Mbappé lijkt fit voor return tegen Real Madrid: ‘Het gaat goed met hem’

Sjors Tanis • 21:52, 08-03-2022 / Laatste Update: 05:14, 12-12-2023

Paris Saint-Germain verwacht dat Kylian Mbappé woensdag gewoon kan spelen tegen Real Madrid. De Franse topploeg verdedigt in de return van de 8e finales van de Champions League een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.

Mbappé was een twijfelgeval nadat hij maandag tijdens de training een voetblessure opliep.

Eerst geschreeuw, maar schade viel mee

De aanvaller stond vandaag echter weer op het veld met zijn ploeggenoten tijdens de laatste training in stadion Santiago Bernabéu. "We hebben gesproken en het gaat goed met hem”, zei PSG-coach Mauricio Pochettino. "ij schreeuwde van de pijn toen hij werd een tik kreeg, maar een paar uur later voelde hij zich beter en kon hij normaal lopen.”

Topvorm

Mbappé, die al tijden wordt gelinkt aan een transfer naar Real Madrid, is in topvorm met 24 goals en 17 assists in alle competities. Hij was afgelopen weekend geschorst toen PSG in de Franse competitie met 1-0 van Nice verloor. Pochettino speelde met voormalig Real-aanvaller Ángel Di María samen met Neymar in de aanval. De Argentijn speelde onder Carlo Ancelotti in diens 1e periode als de coach bij Madrid.

"We zullen ons voorbereiden op de wedstrijd alsof Mbappé zal spelen”, aldus Ancelotti. "Maar onze voorbereiding is niet alleen tegen Mbappé, maar ook tegen Neymar, Lionel Messi en alle andere goede PSG-spelers.”

Pochettino moet vanwege blessures de voormalige Madrid-verdediger Sergio Ramos en de Spanjaard Ander Herrera missen. Achraf Hakimi, een andere voormalige Madrid-speler, is een twijfelgeval.