🎥 | Scheids Lahoz eist hoofdrol op bij verhitte Barcelona-derby: 15 (!) gele, 2 rode kaarten
i

Getty Images

🎥 | Scheids Lahoz eist hoofdrol op bij verhitte Barcelona-derby: 15 (!) gele, 2 rode kaarten

Trevor Wagener • 17:00, 31-12-2022

De derby van Barcelona tussen de plaatselijke FC en Espanyol op oudjaarsdag had meer weg van en veldslag. Door treffers van Marcos Alonso en Joselu (penalty) eindigde de clash in 1-1, al had arbiter Antonio Mateu Lahoz daar ook een 'rolletje' in.

Alonso opende de score al vroeg uit een kopbal, maar Joselu bracht Espanyol na de thee op gelijke hoogte. Kort na de 1-1 ging het 'mis' op het veld en kon het strooien met kaarten van Lahoz, die op het WK 2022 bij de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië ook zo wat alles en iedereen bestrafte, beginnen.

Lahoz strooit erop los

Na Joselu's treffer gingen Jordi Alba en Vinicius Souza op de bon na een ruzietje. Nadat Exposito namens Espanyol ook op de bon ging, kwamen Pedri en Ferran Torres óók in Lahoz' notitieboekje. Nadien, in de 78e minuut slechts 5 minuten na de 1-1, moest Alba vertrekken vanwege commentaar op de leiding en kreeg Vinicius Souza zíjn 2e na een overtreding.

Toen was de Lahoz- en VAR-show nog niet voorbij: na een stevig duel leek Leandro Cabrera al struikelend op het hoofd van Robert Lewandowski te stampen. Cabrera kreeg aanvankelijk direct rood, maar mocht na een VAR-check blijven staan.

Hoewel Barcelona voor eigen publiek aandrong voor 2-1, hield Espanyol-doelman Álvaro Fernández zijn ploeg op de been. Ondanks extra extra extra tijd (9 minuten) na 90 minuten, waarin coach Xavi óók geel kreeg - na commentaar op de slappe gele kaart van Javi Puado -, kende de vermakelijke derby géén winnaar. Espanyol speelde voor het eerst sinds 2008 gelijk bij de grote buurman, bravo!