🎥 | Laagvlieger Cádiz stunt door Atletico Madrid te verslaan in blessuretijd

Joris Kaper • 20:28, 29-10-2022 / Laatste Update: 09:48, 12-12-2023

Cádiz heeft zaterdag in LaLiga voor een stunt gezorgd door Atletico Madrid te verslaan. De thuisploeg scoorde al na slechts 27 seconden, en won uiteindelijk op de valreep nog met 3-2.

Theo Bongonda maakte een megasnelle treffer, maar daarna was het Atletico dat in de 1e helft aandrong. Maar tot grote kansen leidde dat niet. Ook in de 2e helft was Atletico de ploeg die probeerde iets te forceren, maar de thuisploeg hield knap stand.

In de 81e minuut leek het helemaal gedaan voor Atletico, toen Alex Fernandez het stadion deed ontploffen met de 2-0 voor Cádiz.

Atletico scoort in de slotfase

Na de 2-0 lukte het opeens wel voor de uitploeg, want 5 minuten voor tijd maakte Luis Hernández een eigen goal na een omhaal van Joao Felix. Na die aansluitingstreffer kreeg de ploeg weer wat hoop. Diezelfde Felix flikte het 1 minuut voor tijd alsnog en daarmee leek Atletico aan een nederlaag te ontsnappen, terwijl Cadiz de zege uit zijn handen leek te laten glippen.

Winnende goal in de blessuretijd

In de 9e minuut van de blessuretijd werd Ruben Sobrino echter toch nog de matchwinner toen hij de 3-2 binnenschoot voor Cádiz. En Cádiz had de punten hard nodig, want de ploeg uit de gelijknamige stad stond voorlaatste in de Spaanse competitie. Door de zege tegen Atletico heeft de ploeg nu 2 keer gewonnen in LaLiga. In de laatste 6 wedstrijden werd er maar liefst 4 keer gelijkgespeeld.

Atletico ziet door de nederlaag concurrenten Real Madrid en FC Barcelona verder uit beeld raken, indien die ploegen hun wedstrijd dit weekend weten te winnen. De achterstand is met 1 wedstrijd meer gespeeld al 5 punten op Barcelona en al 8 op stadsgenoot Real Madrid.