Lach en een traan voor Justin Kluivert: scoort, assisteert en raakt geblesseerd bij zege Nice
i

AFP

Lach en een traan voor Justin Kluivert: scoort, assisteert en raakt geblesseerd bij zege Nice

Eimert Pruis • 21:02, 28-08-2021 / Laatste Update: 18:35, 05-01-2024

Justin Kluivert heeft een merkwaardige middag meegemaakt. Hij was erg belangrijk voor OGC Nice met een doelpunt en een assist maar moest met een spierblessure al voor rust naar de kant. Uiteindelijk won Nice met 4-0 van Bordeaux.

Kluivert prikte na een lage voorzet van een ploeggenoot raak en tekende daarmee voor zijn 1e treffer in Franse dienst. Daarmee trad de buitenspeler in de voetsporen van zijn vader Patrick, die 13 jaar, 6 maanden en 12 dagen voor het laatst scoorde in de Ligue 1. De voormalig topspits scoorde in 2008 namens Lille tegen Stade Rennes.

Met een assist op Amine Giouri, die uiteindelijk 2 keer scoorde, bleek Kluivert goud waard voor zijn nieuwe werkgever. Kluivert moest zich echter al tien minuten voor rust laten wisselen met een blessure. Zijn vervanger Calvin Stengs maakte zijn officiële debuut namens de subtopper, nadat hij de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen miste wegens blessureleed. Ook Pablo Rosario kreeg een basisplaats. Hij zag invaller Khéphren Thuram kort voor tijd nog voor de 4-0 zorgen.

Nederlandse Nice blijft ongeslagen

Nice is nog ongeslagen in het nieuwe seizoen. Na 3 duels heeft de ploeg van Christophe Galtier 7 punten gescoord: slechts 2 punten minder dank koploper Paris Saint-Germain. De regerend landskampioen kan morgen na een zege op Stade Reims op 12 punten komen. Nice moet het restant van het gestaakte duel met Olympique Marseille nog afmaken. Dat duel werd met een 1-0-tussenstand in het voordeel van Nice gestaakt wegens supportersrellen.

Paris Saint-Germain neemt het zondagavond op tegen het Stade Reims van Kaj Sierhuis. De topclub reist op volle oorlogssterkte af naar het uitduel. Het supertrio Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar is van de partij.