LaLiga: Alavés verliest van het al gedegradeerde Levante en degradeert ook
i

EPA

LaLiga: Alavés verliest van het al gedegradeerde Levante en degradeert ook

Brian Vesseur • 23:33, 15-05-2022 / Laatste Update: 23:15, 11-12-2023

Levante en Deportivo Alavés komen volgend seizoen uit op een niveautje lager. Beide clubs wisten het na speelronde 37 in LaLiga zeker: degradatie is een feit. Ondertussen pakte Cádiz zondagavond een megabelangrijk punt tegen Real Madrid, dat op zijn beurt al kampioen is.

Levante begon als nummer laatst aan de voorlaatste speelronde en had - behalve een overwinning op Alavés - hulp nodig van de andere velden. Die hulp bleef uit: Cádiz speelde gelijk en dus kan Levante niet meer aan de veilige kant van de degradatiestreep komen.

Getafe is definitief veilig.

Europese tickets

Real Sociedad won zondagavond van Villarreal en stelde daarmee Europees voetbal veilig voor zichzelf. Door de nederlaag moet Villarreal het doen met voorronde Conference League. Sociedad staat nu 6e (groepsfase Europa League), maar met nog 1 ronde te gaan is de 5e plek (ook groepsfase Europa League) ook nog mogelijk. Real Betis heeft 2 punten meer.

Sevilla is zeker van een Champions League-ticket. De club speelde 1-1 tegen Atlético Madrid en blijft daarmee op de 4e plek. Real Betis kan op gelijke hoogte komen in punten, maar het onderlinge resultaat van de stadsgenoot is beter. De 4 Spaanse Champions League-afgevaardigden zijn: Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla.