LaLiga-koploper Girona krijgt tik van Mallorca en ligt uit de Copa del Rey
Abdon Prats / Getty Images

21:32, 24-01-2024 / Laatste Update: 00:05, 25-01-2024

Girona kan dit seizoen géén dubbel pakken in Spanje. De koploper van LaLiga verloor woensdag namelijk van Mallorca in de Copa del Rey: 3-2. Mallorca is een laagvlieger (vijftiende) in de Spaanse competitie. Daley Blind stond 'gewoon' in de basis bij Girona.

Cyle Larin zette Mallorca na twintig minuten op voorsprong. Hij zag daarna dat Abdon Prats in de 28e én 35e minuut scoorde: 3-0! Het derde doelpunt viel uit een penalty, nadat de scheidsrechter een handsbal constateerde.

Girona begon de wedstrijd zonder superspits Artem Dovbyk, maar moest hem na de thee toch inbrengen. Na een uur spelen werden nog twee wissels gedaan om iets te forceren. Bij Mallorca, dat nu naar de halve finale van de Copa gaat, viel oud-PSV'er Toni Lato in.

Penalty

Het werd na 68 minuten wel opeens heel spannend. Antonio Raillo kreeg een gele kaart wegens het weggeven van een penalty en was daar zo uitbundig kwaad over, dat de scheidsrechter hem meteen weer geel gaf. De penalty werd benut Christian Stuani: 3-1 en de spanning weer terug in de wedstrijd. Pas in de 96e minuut maakte Savio (ook een oud-PSV'er) er 3-2 van. Dat was te laat.

Tweede nederlaag van het seizoen

Girona verrast dit seizoen vriend en vijand met de eerste plek in La Liga. Real Madrid heeft dan wel twee verliespunten minder, het maakt de prestatie van Girona niet minder knap. Omdat de club van Daley Blind niet in Europa uitkomt, is de nederlaag tegen Mallorca pas de tweede van het seizoen. Aan het begin van het seizoen verloor Girona met 3-0 van Real Madrid.