LaLiga: Real Sociedad wint maar net van 9 man Sevilla, Almería verslaat Getafe in degradatieduel

Eimert Pruis • 22:04, 09-11-2022 / Laatste Update: 04:46, 12-12-2023

Sevilla heeft weer eens verloren in LaLiga. De tegenstander van PSV in de Europa League pakte tegen Real Sociedad al vroeg 2 rode kaarten en kon het dus wel schudden. Uiteindelijk verzuimde Sociedad afstand te nemen, maar verloor Sevilla wel: 1-2.

Topclub van weleer Sevilla staat nog steeds 17e, maar kan na dit midweekse programma in de degradatiezone staan. Celta de Vigo en Cádiz hebben evenveel punten (11), maar nog een wedstrijd tegoed. Sociedad klimt naar de 3e plaats.

Rekik geslachtofferd

Bij Sevilla werd Karim Rekik in de rust gewisseld. Hij was alleen niet de oorzaak van het verlies. Dat waren Ivan Rakitic en Tanguy Nianzou. Zij pakten in de respectievelijk 28e en 34e minuut rood. Daarvoor had oud-Groninger Alexander Sørloth Sociedad al op voorsprong geschoten.

Thuisploeg richt zich op

Brais Méndez maakte direct na de 2e rode kaart de 0-2 en Sevilla leek klaar voor de slacht. De thuisploeg richtte zich toch nog een beetje op. Rafa Mir maakte zelfs de aansluitingstreffer vlak voor rust.

Spanning bleef

In de 2e helft was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de 1-3. Die bleef uit, waardoor Sevilla stiekem bleef hopen. Een enkele uitbraak leverde ook niets op.

Almería-Getafe

Tegelijkertijd speelde Almería tegen Getafe. Een duel tussen 2 clubs die strijden tegen degradatie. De thuisploeg won met 1-0.