LaLiga: Sevilla sterkste in derby, 3 tegentreffers en 1 punt voor Cillessen, Sociedad wint weer

Eimert Pruis • 23:52, 07-11-2021 / Laatste Update: 21:46, 07-01-2024

Sevilla heeft de altijd beladen derby van Sevilla gewonnen van Real Betis. De wedstrijd werd onthoofd door een rode kaart vlak voor rust voor Guido Rodriquez, die zijn 2e geel kreeg. Daarna liep Sevilla uit naar een 0-2-zege.

De topper in LaLiga en stadsderby was daardoor niet zo spannend en spectaculair als vaak voorheen. Het was altijd heel spannend, maar deze keer niet. Marcos Acuna maakte in de 55e minuut de 0-1 en een eigen doelpunt van Hector Bellerin betekende de eindstand.

De beslissing in de derby van Sevilla

Hattrick aan tegengoals voor Cillessen

Eerder op zondag pakte Cillessen met Valencia knap een punt tegen landskampioen Atlético Madrid. De manier waarop zal de Nederlandse doelman niet zo leuk hebben gevonden. Hij moest namelijk 3 keer vissen: 3-3.

Veel mensen vragen zich af waarom Cillessen niet meer bij Oranje zit. Sinds de aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach lijkt de ervaren doelman uit de gratie te zijn. Terwijl hij toch weer een basisplek heeft bij Valencia. Het probleem is wel dat hij uitstekende wedstrijden afwisselt met slechte.

Gouden wissel Duro doet het voor Valencia

Zo zal hij de videoband van Valencia-Atlético niet opsturen naar Frans Hoek, de keeperstrainer van Oranje. Luis Suárez passeerde hem voor het eerst in de 35e minuut. Net na rust zorgde een eigen doelpunt van Stefan Savic voor een gelijke stand. In de 58e en 62e minuut moest Cillessen weer doelpunten toestaan. Tegen de heerlijke pegel van Antoine Griezmann had hij niets in te brengen. Sime Vrsaljko scoorde daarna.

Een krankzinnige blessuretijd zorgde toch nog voor een Valenciaans punt. Invaller Hugo Duro was de grote held in het Mestalla. De Spaanse spits kwam in de 85e minuut in het veld en scoorde in de 92e en 96e minuut.

Sociedad voor even de koning van LaLiga

Real Sociedad staat, al is het misschien voor even, bovenaan LaLiga. De koninklijke Baskische club won met 2-0 bij Osasuna. Mikel Merino en een ingeschoten penalty van Adnan Januzaj maakten het verschil.

Sociedad staat 1e met 28 punten uit 13 wedstrijden. Zowel Real Madrid als Sevilla kunnen daar nog overheen, aangezien zij 1 wedstrijd minder hebben gespeeld en slechts 1 punt achterstand hebben. Atlético staat 4e met 23 punten en Real Betis is de nummer 5 met 21 punten.