LaLiga-wedstrijd verplaatst omdat Israël 4 interlands in 10 dagen moet spelen
i

Getty Images

LaLiga-wedstrijd verplaatst omdat Israël 4 interlands in 10 dagen moet spelen

Brian Vesseur • 16:44, 12-11-2023 / Laatste Update: 00:52, 05-01-2024

De voetballers van Israël nemen het zondagavond op tegen Kosovo in de EK-kwalificatie. Door de oorlog in het land werd er in de vorige interlandperiode niet gespeeld door Israël. Om die reden speelt het nationale voetbalteam nu 4 interlands in 10 dagen, met als eerste tegenstander dus Kosovo.

Waar Oranje komende zaterdag pas voor het eerst in actie komt, speelt Israël al terwijl de nationale competities nog bezig zijn. Om die reden is er zelfs een LaLiga-wedstrijd verplaatst, die tussen Cadiz en Mallorca. Mallorca-spits Vedat Muriqi werd namelijk opgeroepen voor het nationale elftal van Kosovo, om de wedstrijd tegen Israël te spelen.

EK-kwalificatie

Na de wedstrijd op zondag speelt Israël op woensdag 15 november tegen Zwitserland, op zaterdag 18 november tegen Roemenië en op dinsdag 21 november tegen Andorra. Het land, dat geografisch niet in Europa ligt, maakt nog volop kans op een EK-ticket. Na 6 wedstrijden heeft Israël 11 punten, koploper Roemenië staat op 16 punten na 8 wedstrijden. Zwitserland staat daartussenin met 15 punten na 7 wedstrijden. De beste 2 landen gaan direct naar het EK.