Koreaanse competitie straft Lars Veldwijk: 15 duels schorsing na rijden onder invloed

Trevor Wagener • 15:45, 10-08-2023 / Laatste Update: 03:19, 12-12-2023

Profvoetballer Lars Veldwijk is donderdag door de Korea Professional Football League (K League) voor liefst 15 wedstrijden geschorst nadat hij werd aangehouden vanwege rijden onder invloed. 3 dagen geleden werd de 31-jarige Nederlander, die in Zuid-Korea voor Suwon City speelt, betrapt met alcohol op achter het stuur.

Dat is niet het enige wat het orgaan aan straf oplegde: ook moet Veldwijk een boete van 4 miljoen won, omgerekend zo'n 3000 euro, betalen. Veldwijk komt dus dit seizoen niet meer in actie voor zijn werkgever.

Veldwijk 15 duels geschorst

De kans is dan ook groot dat hij na het lopende voetbaljaar vertrekt: er zijn nog 13 wedstrijden te gaan in de hoogste Zuid-Koreaanse afdeling én de 2 wedstrijden die open staan tellen door voor volgend seizoen. Eerder zei een woordvoerder van Suwon City al dat Veldwijk langer opstellen 'schadelijk zou zijn voor zowel het imago van City als dat van hemzelf.'

Maandag werd Veldwijk opgepakt in de wijk Gangnam. Het gemeten alcoholpromillage in zijn bloed was hoog genoeg om zijn rijbewijs in te kunnen vorderen.