Lars Veldwijk vindt nieuwe club na ontslag in Zuid-Korea: aanvaller trekt naar Spanje
Lars Veldwijk als voetballer in Zuid-Korea © Getty Images

Lars Veldwijk vindt nieuwe club na ontslag in Zuid-Korea: aanvaller trekt naar Spanje

12:21, 01-02-2024 / Laatste Update: 12:22, 01-02-2024

Lars Veldwijk heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat een contract tekenen bij het Spaanse CD Castellón. Dick Schreuder is daar de hoofdtrainer. Veldwijk zat sinds september 2023 zonder club nadat hij in Zuid-Korea werd ontslagen vanwege het rijden onder invloed.

Veldwijk liet eerder deze transferperiode weten dat hij dicht bij een overgang naar Zuid-Afrika was, maar het is dus Zuid-Europa geworden. Castellón heeft zijn komst donderdag bekendgemaakt. Bij de Spaanse club is Dick Schreuder de hoofdtrainer. Hij doet het met de club uitstekend, want hij staat met zijn team bovenaan in de derde divisie.

Ontslag in Zuid-Korea

Veldwijk keert daarmee na ruim vier jaar terug in Europa. Hij speelde van 2020 tot en met 2023 in Zuid-Korea. Bij zijn laatste club Suwon FC werd hij een aantal maanden geleden ontslagen. Dat had niets te maken met zijn slechte prestaties, maar met het feit dat hij met drank op achter het stuur van zijn auto was gekropen. 

De 32-jarige aanvaller speelde in Nederland voor onder meer FC Dordrecht, PEC Zwolle, Excelsior en Sparta Rotterdam. Naast zijn avontuur in Zuid-Korea maakte hij eerder ook al uitstapjes naar Engeland, België en Noorwegen. Daar beleefde hij weinig grote successen.

International

Hoewel Veldwijk zelf in Nederland is geboren en opgegroeid, speelde hij toch al zeven interlands voor Zuid-Afrika. Dat was mogelijk doordat zijn vader daar is geboren. De aanvaller was in 2019 namens Zuid-Afrika actief op de Afrika Cup.