Lazio en AS Roma maken er ook onderling geen spektakelstuk van: 0-0

Brian Vesseur • 20:55, 12-11-2023 / Laatste Update: 04:21, 06-01-2024

Voor mooi voetbal hoef je dit seizoen niet in Rome te zijn. Lazio en AS Roma speelde zondagavond 0-0 tegen elkaar. Roma staat nu zevende met 18 punten uit 12 wedstrijden, Lazio heeft er 17 uit 12. De thuisploeg van vanavond staat daarmee op de tiende plek in de Serie A.

Rick Karsdorp stond in de basis bij de 'bezoekers'. José Mourinho speelt tegenwoordig 3-5-2 (of 5-3-2) en Karsdorp is in die formatie de rechtervleugelverdediger. Lazio, op papier de thuisploeg, won dinsdag nog met 1-0 van Feyenoord in de Champions League.

Karsdorp moest na 86 minuten het veld verlaten. Even daarvoor kwam Renato Sanches nog als invaller het veld in bij Roma. De bezoekers hoopten nog op een ingeving van Romelu Lukaku, die pas ook in de laatste minuut scoorde tegen Lecce. Dat deed hij niet: het bleef 0-0 in het Stadio Olimpico.