Lazio-trainer Maurizio Sarri klaagt over AZ-veld: 'Onacceptabel'
i

Getty Images

Lazio-trainer Maurizio Sarri klaagt over AZ-veld: 'Onacceptabel'

Marcel Roes • 22:40, 15-03-2023 / Laatste Update: 01:48, 08-01-2024

AZ ontvangt donderdag Lazio voor de return in de 8e finale van de Conference League. Die wedstrijd vindt plaats op een onacceptabel veld. Dat zegt Lazio-trainer Maurizio Sarri.

De Italiaan mopperde er lekker op los tijdens de persconferentie van woensdag. "Ik ben de enige overgebleven dinosaurus die naar dit soort dingen kijkt", zei hij over het veld. Ook de propvolle speelkalender maakte Sarri narrig.

Verpest

"We spelen sinds 4 januari om de 3 dagen. Dat is gekkenwerk, het voetbal wordt verpest door dit soort keuzes", zei Sarri. "Nu lees ik weer dat het deelnemersveld van het WK uit 48 landen gaat bestaan. Door de nationale ploegen worden competities verpletterd."

AZ won in Rome met 1-2. Lazio zal dus in Alkmaar moeten winnen. Dat is ook Sarri's plan, want aan de derby tegen AS Roma in de Serie A van komend weekend wil hij nog niet denken.

Idioten

"Laten we ophouden met al die onzin en laten we voetballers geen idioten noemen", gaat hij door. "Iemand die duizenden euro's per maand verdient, kan geen excuus hebben. Hij kan de ene wedstrijd niet belangrijker vinden dan de andere". Klare taal!