🎥 | Lionel Messi maakt Maarten Paes duizelig: 2 goals én rake pingel in de serie

Trevor Wagener • 10:28, 07-08-2023 / Laatste Update: 16:58, 11-12-2023

Supervedette Lionel Messi heeft Inter Miami naar de kwartfinales van het toernooi om de Leagues Cup geholpen. De Argentijnse aanvoerder scoorde voor de verandering 2 keer in het spectaculaire duel met FC Dallas, dat in 4-4 eindigde. Na de reguliere speeltijd volgde geen verlenging, maar werden meteen penalty's genomen.

Messi benutte de 1e namens Inter Miami, waarna 4 teamgenoten hetzelfde deden. Paxton Pomykal schoot de 2e penalty over namens FC Dallas.

Goals Messi tegen Dallas

Thuisclub Dallas stond 10 minuten voor het einde nog met 4-2 (!) voor, maar gaf de winst in de slotfase uit handen. Na een eigen doelpunt van Dallas schoot Messi in de 85ste minuut een vrije trap stijf in de kruising.

De Argentijn had al in de 6e minuut de score geopend op aangeven van linksback Jordi Alba, met wie hij eerder jarenlang voetbalde bij FC Barcelona. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Argentijn met zijn linkerbeen raak.

De 36-jarige Messi heeft nu in 4 duels voor zijn nieuwe Amerikaanse club al 7 keer gescoord. Vooral dankzij de Argentijnse aanwinst, enkele weken geleden overgekomen van Paris Saint-Germain, staat Inter Miami in de kwartfinales van de Leagues Cup, een toernooi voor clubs uit de Verenigde Staten en Mexico.

Penalty's met Paes

Bij Dallas stond de Nederlandse doelman Maarten Paes (25) onder de lat. In de jeugd speelde hij voor NEC, waarna hij doorbrak bij FC Utrecht. Toen hij daar zijn basisplaats verloor, vertrok hij in januari 2022 naar Dallas, waar hij sindsdien 1e doelman is.

De nationale competitie ligt in beide landen momenteel stil. De Amerikaanse MLS, waarin Inter Miami onderaan staat, begint over 2 weekjes weer.