Legendarische Troy Deeney wordt hoofdtrainer bij de club waar hij sinds deze zomer speelt
i

Getty Images

Legendarische Troy Deeney wordt hoofdtrainer bij de club waar hij sinds deze zomer speelt

Brian Vesseur • 19:17, 20-12-2023 / Laatste Update: 20:16, 04-01-2024

Dat is bijzonder! De 35-jarige Troy Deeney is sinds dit seizoen speler van Forest Green Rovers en sinds vandaag (woensdag 20 december) ook de trainer van de club! Hij kwam al binnen als een soort speler/trainer bij de League Two-club.

Het is nog niet helemaal duidelijk of Deeney nog gaat voetballen. Dat gaat de 35-jarige spits, bekend van zijn legendarische goal namens Watford tegen Leicester City, later nog vertellen. Bij zijn aanstelling zegt Deeney: "Ik begrijp dat de supporters veel vragen hebben en die zullen we spoedig gaan beantwoorden. We verschuilen ons niet voor de zware taak die ons te wachten staat en zullen open en eerlijk zijn in dit avontuur. Een ding dat ik kan beloven is dat we er alles aan zullen gaan doen om deze mooie club weer succesvol te maken."

Deeney kwam in liefst 16 van de 17 League Two-wedstrijden in actie dit seizoen. Daarin scoorde hij 4 keer. Het lijkt er dus niet op dat hij direct stopt met voetballen.

Vorige trainer

Forest Green Rovers, de groenste club ter wereld, staat momenteel 23e op het vierde niveau van Engeland. Die club vond het dus tijd om David Horseman op straat te zetten. Hiervoor was Hannah Dingley de trainster van Forest Green Rovers. Zij was als interim-trainster de eerste vrouwelijke trainer bij de Engelse profs.