'Legia-speler wil aanwezig zijn tijdens rechtszaak tegen hem na mishandelen AZ-beveiliger'
i

Pro Shots

'Legia-speler wil aanwezig zijn tijdens rechtszaak tegen hem na mishandelen AZ-beveiliger'

Yvo van Dorst • 12:52, 08-01-2024 / Laatste Update: 09:11, 15-01-2024

Legia Warschau-speler Radovan Pankov wil graag naar Alkmaar komen voor de rechtszaak tegen hem. Zijn advocaat Christian Visser wil graag de beveiliger aan een getuigeverhoor onderwerpen. Pankov wordt verdacht van het mishandelen van die beveiliger.

Tegenover het Algemeen Dagblad legt Visser uit waarom hij de beveiliger graag wil spreken. "De beveiliger kwam in eerste instantie met een ander verhaal tegen de arts dan wat hij later tegen de politie zei. We willen hem daarom als getuige horen tijdens een openbare zitting, dus niet achter gesloten deuren bij de rechter-commissaris."

Aanwezigheid

Voor Pankov is het belangrijk dat hij aanwezig is bij de rechtszaak. Volgens hem is er namelijk iets anders voorgevallen na de wedstrijd tussen AZ en Legia in Alkmaar. Pankov verdedigde zichzelf tegen de bewaker en viel hem niet aan. "Hij werd in zijn nek gegrepen en op een gegeven moment hadden ze elkaar beet. Dat is zijn verhaal, dus ik zei: dat kun je beter zelf aan de rechter vertellen."

Chaos

De wedstrijd tussen Legia en AZ had een vrij chaotisch einde. De fans gingen met elkaar op de vuist en de spelers moesten daarom snel het stadion uit. Na de wedstrijd werden twee spelers van Legia Warschau opgepakt voor het dusdanig verwonden van AZ-personeel 'dat medische zorg nodig was', stond een dag later in een gezamenlijke verklaring van de gemeente Alkmaar, de politie, AZ en het Openbaar Ministerie.