Legia Warschau maakt Nederland af in statement: 'Weer een incident'
i

Getty Images

Legia Warschau maakt Nederland af in statement: 'Weer een incident'

Noah Hoogenboezem • 12:11, 08-10-2023 / Laatste Update: 20:08, 04-01-2024

Ze zijn in Polen nog altijd heel erg boos over de arrestatie van 2 spelers van Legia Warschau na de wedstrijd van de Poolse club tegen AZ. Legia heeft zondag een statement in het Pools, Engels en zelfs Nederlands op de website geplaatst. Daarin trapt de Poolse club nog even flink na naar AZ en Nederland.

2 spelers van Legia, de Portugees Josué Pesqueira en de Serviër Radovan Pankov, werden donderdag gearresteerd nadat ze personeel van AZ zouden hebben mishandeld. Al meteen werd het een grote rel en bemoeide zelfs de hele Poolse politiek zich ermee. Een staatssecretaris beweerde dat de Nederlandse politie 'meerdere misdaden had gepleegd'.

Statement

In het statement van zondag haalt Legia hard uit: "In de Nederlandse verklaring worden feiten vermengd met leugens. Dit hoort niet in een beschaafde wereld. Wij krijgen de schuld, maar AZ heeft onze veiligheid niet kunnen waarborgen."

Manipulatie

Ook krijgt Nederland er nog even van langs: "We weten dat dit niet het eerste incident is in een Nederlands voetbalstadion. Bij AZ werden eerder mensen van West Ham United aangevallen en Hammarby maakte tegen FC Twente hetzelfde mee. De Nederlandse autoriteiten kunnen blijven manipuleren, maar wij weten zeker dat de waarheid zal zegevieren."