Lehmann weggetrapt bij Hertha na racistisch appje: 'Quotenschwarzer'
i

AP

Lehmann weggetrapt bij Hertha na racistisch appje: 'Quotenschwarzer'

Brian Vesseur • 15:23, 05-05-2021 / Laatste Update: 20:06, 05-01-2024

Jens Lehmann is weggestuurd bij Hertha BSC. De oud-doelman stuurde een appje met de tekst 'Quotenschwarzer' (letterlijk vertaald: 'excuuszwarte') naar Dennis Aogo. Het was niet de bedoeling dat Lehmann het berichtje naar hem stuurde, zo leek achteraf.

Het appje waarin Lehmann de opmerking maakte kwam onbedoeld bij Aogo terecht en die zette het op Instagram. "WOW, meen je dat? Dit bericht had niet naar mij gemoeten, denk ik", schrijft de oud-voetballer erbij.

Hertha

Lehmann zat bij de Raad van Commissarissen bij Hertha BSC. Ook was Lehmann vroeger keeper bij het Duitse elftal. Hertha deed meteen afstand van de oud-goalie: "Dergelijke uitspraken komen op geen enkele manier overeen met de waarden waar Hertha BSC voor staat en waar zij actief voor pleit. Hertha BSC distantieert zich van elke vorm van racisme."

Excuses

Toen het kwaad eenmaal was geschied, haastte Lehmann zich om excuses te maken. "Ik heb Dennis al aan de telefoon gesproken en hem gevraagd me te vergeven als mijn verklaring respectloos overkwam. Het was helemaal niet zo bedoeld, maar op een positieve manier. Als Sky-expert is hij zeer deskundig. Ik had de pech om het op een verkeerde manier te zeggen en neem daar mijn verantwoordelijkheid voor."

Aogo zat dinsdag bij Sky voor het duel tussen Manchester City en Paris Saint-Germain.