Leicester City degradeert 7 jaar na kampioenschap uit de PL, doek valt ook voor Leeds
i

Getty Images

Leicester City degradeert 7 jaar na kampioenschap uit de PL, doek valt ook voor Leeds

Yvo van Dorst • 21:31, 28-05-2023 / Laatste Update: 01:07, 12-12-2023

Leicester City en Leeds United zijn samen met Southampton gedegradeerd uit de Premier League. The Foxes wisten wel te winnen van West Ham United, maar door de overwinning van Everton tegen Bournemouth is het klaar voor de kampioen van 2016. Leeds United verloor van Tottenham Hotspur.

Van Leicester City, Everton en Leeds United kon er maar 1 handhaving halen in de Premier League. Voor de laatste speelronde stond Everton er het best voor, bij een overwinning op Bournemouth bleef de ploeg uit Liverpool sowieso in de Premier League. Leicester en Leeds moesten afwachten wat er zou gebeuren op Goodison Park bij Everton.

Everton - Bournemouth

De ploeg van Sean Dyche wist wat ze te doen stond en kwamen ook met dit idee het veld op. Everton oogde fris en speelde goed, maar een goal bleef lang uit. Abdoulaye Doucouré was in de 57e minuut de verlosser met de enige goal van de wedstrijd. De Fransman schoot daarmee zijn ploeg naar nog een jaar Premier League.

Leicester City - West Ham United

Leicester City moest afwachten wat er bij Everton zou gebeuren, maar had sowieso een eigen overwinning nodig op West Ham United. De ploeg van trainer Dean Smith deed ook wat ze moesten doen via goals van Harvey Barnes en Wout Faes. In de slotfase deed Pablo Fornals namens The Hammers nog iets terug, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Toch was het niet genoeg en degradeert Leicester City 7 jaar na het legendarische kampioenschap uit de Premier League.

Leeds United - Tottenham Hotspur

Leeds United was ook afhankelijk van een verlies van Everton, maar zij wisten hun eigen wedstrijd niet eens te winnen. In een duel met Tottenham Hotspur ging de ploeg van Sam Allardyce kansloos ten onder en werd het 1-4. Leeds is daarom na 3 jaar gedegradeerd uit de Premier League.

Overige uitslagen

Crystal Palace - Nottingham Forest: 1-1

Southampton - Liverpool: 4-4

Arsenal - Wolves: 5-0

Chelsea - Newcastle United: 1-1

Manchester United - Fulham: 2-1

Brentford - Manchester City: 1-0

Aston Villa - Brighton: 2-1