Leicester City en Crystal Palace schieten weinig op met gelijkspel

Joris Kaper • 17:23, 15-10-2022 / Laatste Update: 23:51, 11-12-2023

Leicester City en Crystal Palace hebben in de Premier League in een niet al te spectaculair duel met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee schieten beide ploegen niet zo heel veel op, al is elk verdiend punt voor Leicester momenteel van groot belang. De clubs verwenden de fans in ieder geval niet, want kansen waren er weinig.

Toch stond er aardig wat op het spel voor beide ploegen, met name voor Leicester City. De landskampioen van 2016 stond laatste in de Premier League met slechts 4 punten uit 9 duels. Palace stond er met 9 punten uit 8 wedstrijden (15e) iets beter voor.

Leicester begon sterk aan het duel en zette de uitploeg onder druk, wat leidde tot enkele kleine kansjes. Palace stond veel onder druk, maar tot doelpunten van Leicester kwam het niet in het 1e half uur. De uitploeg kreeg daarna iets meer ruimte en drukte Leicester in het laatste kwartier terug, maar ook de uitploeg wist het net niet te vinden.

2e helft

De 2e helft begon dan ook met 0-0 en opnieuw was het Leicester dat de aanval zocht. Jairo Riedewald viel bij Palace na 55 minuten ook in. In de 2e helft wist de club uit Londen zich opnieuw langzaam onder de druk uit te voetballen. Na een minuut of 64 kreeg Odsonne Edouard de grootste kans voor Palace, maar goalie Danny Ward stond op de goede plek.

Ook daarna bleef het duel weinig spectaculair en ondanks een paar pogingen in de slotfase bleef de stand 0-0. Palace stijgt daarmee (voorlopig) 2 plekjes, terwijl Leicester de laatste plek overdraagt aan Nottingham Forest. Die ploeg komt later zaterdag nog in actie.